پایان نامه رابطه نگرش اقتضایی مدیران و عملکرد دبیران

پایان نامه رابطه نگرش اقتضایی مدیران و عملکرد دبیران پایان نامه رابطه نگرش اقتضایی مدیران و عملکرد دبیران

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 38 KB

تعداد صفحات : 19

بازدیدها : 353

برچسبها : نگرش اقتضایی عملکرد دبیران پایان نامه

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی نگرش اقتضایی مدیران در عملکرد دبیران دبیرستان های دخترانه و پسرانه اردبیل

هدف از پایان نامه حاضر یافتن پاسخ برای این پرسش است که آیا بین نگرش اقتضایی مدیران و عملکرد دبیران رابطه وجود دارد.

اهمیت و ضرورت پژوهش

مدیریت، شاه بیت غزل هستی است. آنچه می تواند مواهب الهی (منابع طبیعی، انسانی و...) را به توسعه ی انسان ها و جوامع رهنمون سازد، همان چیزی است که در اولین رتبه ی خود نیازمند مدیریت کارآمد است. واگذاری مدیریت به امید بخت و اقبال، خلاف عقل و حکمت برای به دست گرفتن و اداره هوشیارانه سازمان هاست.

مدیریت جوی در سازمان ایجاد می کند که برانگیزنده و مشوق تغییرات، سازگاری، بارخیزی، شکوفایی فردی و سازمانی است و برعکس می تواند جوی به وجود آورد که مانع تغییر و سازگاری و سد راه شکوفایی فرد و سازمان گردد.

تنوع و پیچیدگی وظایف و کارکردهای مدیران آموزشی به گونه ای است که تنها افراد مطلع و مجرب، حرفه ای و آموزش دیده و خویشتن دار می توانند در مدیریت عملکرد بالایی داشته باشند. رابینز، یکی از صاحب نظران علم مدیریت،اعتقاد دارد:یکی از راههای توجه به عملکرد مدیرن این است که از دیدگاه مهارت ها و شایستگی ها برای تعیین موفقیت آمیز هدفها، مدیران را مورد توجه قرار دهند.

در تحقیق حاضر منظور از انگیزش اقتضایی این است که یک چارچوب مفهومی برای تعیین عوامل مؤثر در اثربخشی رهبری ارائه شود که می تواند مدیر را در یافتن کارایی مؤثر خود در فرآیند رهبری اش یاری و همراهی کند.

مدل اقتضایی کمک شایانی به شناخت رهبری است این مدل نخستین کوشش در ادغام سبک رهبری و موقعیت است و این گامی بلند در دانش رهبری است، مدل ارائه شده در این تئوری می تواند بعنوان ابزاری مفید در سازمانهای مختلف، از جمله سازمانهای آموزشی مورد استفاده قرار گیرد. صاحب نظران این تئوری معتقدند که مناسب ترین ساخت سازمان از موقعیتی به موقعیت دیگر تغییر می کند.

بدین ترتیب رهبری از دیدگاه این نظریه، پدیده ناشی از تأثیر متقابل افراد در موقعیت و شرایط محیطی خاص به منظور رسیدن به هدف یا هدفهای مشخص تعریف شده به این معنی که بهترین راه انجام کار برای یک فرد ممکن است برای فرد دیگر که دارای خصوصیات روحی متفاوت است بدترین شیوه انجام کار باشد.

بطور کلی تئوری اقتضا، مبتنی بر این واقعیت است که محیط های گوناگون نیازمند روابط سازمانی متفاوت است لذا شیوه مدیریت مؤثر شیوه ای است که با محیط سازمان سازگار باشد تا از این طریق بیشتری کارایی حاصل شود براساس این مفهوم دیگر بهترین راه وجود ندارد.

بنابراین مدیریت در آموزش و پرورش، امر بسیار مهم و سرنوشت سازی است و معمولا هیچ نظام آموزشی نمی تواند بدون داشتن مدیران شایسته و با تجربه به اهداف خود برسد در نتیجه باید در انتخاب مدیران مدارس ویژگی ها و مهارت ها و توانایی های افراد که لازمه موفقیت آنان در انجام مسئولیت می باشد مورد توجه جدی قرار گیرد.

این پژوهش درصدد یافتن رابطه نگرش اقتضایی مدیران در عملکرد دبیران مدارس راهنمایی پسرانه شهر تهران است. نتایج حاصل از پژوهش اطلاعاتی را در مورد این نگرش در اختیار مدیران کلیه سازمانها بخصوص آموزش و پرورش قرار می دهد.

تعاریف نظری و عملیاتی واژه ها

تعاریف نظری

نگرش اقتضایی

نگرش اقتضایی یک چارچوب مفهومی برای تعیین عوامل مؤثر در اثربخشی رهبری ارائه می دهد که می تواند مدیر را در یافتن کارایی مؤثر خود در فرآیند رهبری اش یاری و همراهی کند.

عملکرد

- دانستن انتظارات مورد نظر از فرد کارمند براساس خط مشی سازمان.

- عملکرد مجموعه ای از عوامل کیفیت و کمیت کار، دانش، همکاری، صداقت، نوآوربودن فرد است که در یک فهرست گردآوری می شود.

- عملکرد یعنی اندازه گیری نتایج کار انجام شده.

تعاریف عملیاتی

نگرش اقتضایی

نگرش اقتضایی در این پژوهش توسط پرسشنامه 10 سوالی سنجیده می شود.

عملکرد

در پژوهش حاضر منظور از عملکرد شاخصهایی همچون ابتکار عمل در کار، نحوه ارتباط کارکنان با یکدیگر، کسب مهارتهای لازم برای انجام کار و تعهد کارکنان و است که برای سنجش آنها از پرسشنامه 30 سؤالی که به همین منظور تهیه شده، استفاده شده است.

فهرست مطالب پایان نامه

مقدمه

بیان مسأله

فرضیه پژوهش

پرسش پژوهش

هدف کلی پژوهش

اهمیت و ضرورت پژوهش

تعاریف نظری و عملیاتی واژه ها

الف تعاریف نظری

نگرش اقتضایی

عملکرد

ب تعاریف عملیاتی

نگرش اقتضایی

عملکرد

روش پژوهش

متغیرهای مستقل و وابسته

متغیر مستقل

متغیر وابسته

جامعه آماری

شیوه نمونه گیری

ابزار جمع آوری داده ها

پایایی وروایی ابزار تحقیق

روشهای آماری بکار گرفته شده ومنطق استفاده از آن

تجزیه و تحلیل داده ها

پیشنهاد ها

منابع و مآخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید